Sayfalar

13 Haziran 2020 Cumartesi

Dikenler ve Güller Sarayı-Sarah J.Maas (Dikenler ve Güller Sarayı #1)





Tür: Romantik / Kurgu / Fantastik
Orijinal İsim: A Court Of Thorns And Roses 1 (İngilizce)
Sayfa sayısı: 540
Yayın Yılı: 2016

Kış çok ağır geçiyor. Feyre ailesini beslemek zorunda…Bir gün, avlanırken av olmamak için öldürdüğü kurdun intikamını almaya gelen bir canavar çalıyor kapısını. AmaFeyre’yi almaya gelen canavar bir hayvan değil, Tamlin...Bir zamanlar dünyayı yöneten ölümcül, ölümsüz perilerden biri.Feyre’nin, hayatı boyunca dehşet dolu hikâyelerini dinlediği perilerin diyarında yasamaya başlamasıyla dünyası altüst oluyor. Kendini bildi bileli hissettiği şiddetli düşmanlık bu güzel ama tehlikeli ülkede bambaşka bir boyut kazanıyor.Feyre’nin çok önemli bir görevi var: Ülkenin üstüne gittikçe çöken eski, karanlık gölgenin onu yok etmesini önlemek.
Herkesçe çok sevilen ve her yerde gördüğüm bu kitabı sonunda okumaya karar verdim. Öncelikle yaratılan distopyadan bahsetmek istiyorum. Kitabın ilk sayfasında da sizi karşılayan bir harita var. Burada kadın kahramanımız Feyre’nin de yaşadığı ölümlü toprakları, peri krallığı, Hybern ve Prythian isimli bölgeler var. Bu distopyada periler var ve bu periler öyle sandığınız kadar sevimli de değiller.

Kahramanlarımıza gelecek olursak Feyre bir insan olmasına rağmen gayet güçlü ve savaşçı bir kız. Ailesine bakıyor, onlara yemek getiriyor. Aynı Açlık Oyunlarındaki Katniss gibi avcılıkla uğraşıyor. 2 tane de kız kardeşi var.


Rivayete göre peri topraklarına giden hiçbir insan geri dönmezmiş. Periler tarafından büyülendiklerinden mi yenildiklerinden mi bilemeyeceğim artık…

Ama Feyre peri topraklarına gidiyor ve orada Tamlin ile tanışıyor. Prytian dendiğimiz bu toprakları krallıklara bölünmüş halde ve Tamlin de Bahar Sarayı’nın Kralı.
Tamlin hepimizin aşık olabileceği bir karakter gibi dursada bana biraz sığ ve gizemli geldi. Feyre’nin karakterine göre beni etkilemedi açıkçası.

Birde Lucien var. Tamlin’in arkadaşı ve sağ kolu. Lucien de tam bir arkadaş hamuru var diyebilirim.

Unutmadan bahsetmem gereken Rhysand’da var. Bu gizemli ve kötü karakter kitabın sonlarında aramıza katılsa da kitaba ayrı bir yön veriyor.

Kitabın sonlarında Rhysand ve Feyre arasında gerçekleşen anlaşma sonucu Rhysand’ı diğer kitaplarda daha çok göreceğiz gibi görünüyor.


Konuya çok fazla girmek istemediğim için genel olarak karakter ve yaratılan dünyadan bahsettim. Ama söylemeliyim ki kitap sonlara doğru inanılmaz bir hız kazanıyor. Başlarda Feyre’yi, Tamlin’, Lucien’i ve bu yeni dünyayı tanımaya çalışırken kitabın sonlarına doğru aksiyon ve aşk artıyor.

Kitabı okumanızı tavsiye ederim. Yaratılan dünya ve periler farklı bir açıyla ele alınmış. Bu dünyayı keşfetmek eminim sizi de mutlu edecektir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder