Sayfalar

16 Haziran 2020 Salı

Cadıların Keşfi-Deborah Harkness (Ruhlar Üçlemesi #1)

Tür: Fantastik/ Romantik
Sayfa Sayısı: 672
Baskı Yılı: 2014
Olağanüstü güçlere sahip bir cadı, imkânsızlıklara direnen yasak bir aşk ve her şeyi başlatan gizemli bir elyazması.
Oxford'un Bodleian Kütüphanesi'ndeki kitap raflarının arasında araştırma yapan genç akademisyen Diana Bishop, tesadüfen simyacılıkla ilgili eski bir elyazması bulur. Köklü ve seçkin bir cadı ailesinden gelen Diana'nın yaptığı bu keşif yeraltında doğaüstü bir karışıklığa sebep olarak iblis, cadı ve vampirlerin kısa sürede kütüphaneye doluşmasına yol açar. Diana, yüzyıllardır aranan bir hazine keşfetmiştir ve her şeyi yoluna koyabilecek tek kişi de yine kendisidir. Bu zorlu mücadelede en büyük destekçisi ise onu hiç yalnız bırakmayan, her türlü fedakârlığı göze alıp kendi soyunun karşısında duran meslektaşı, vampir Matthew olacaktır.



İlk gördüğümde nasıl bitireceğime inanamadığım kitap. Hem ansiklopedi kalınlığında hemde puntolarının minnacık olması nedeniyle tereddüte düştüğüm kitaptır kendisi.

Bütün bu acabaların arasında çok da akıcı olan, müthiş bir kurgusu olan, her yeni sayfada heyecanlandıran yepyeni bir dünyaya kapı aralayan bu romanı kesinlikle beğendim.

İçinde vampirler, cadılar ,iblisler olan bu kitap, bolca büyü, macera ve aşk içeriyor. Hem tarih ile bizi bilgilendiriyor hem de kurgusuyla merak uyandırıyor. Kadın kahramanımız Diana Bishop, insan gibi yaşamayı seçen bir cadı, bir araştırmacı. Kütüphanede bulduğu bir elyazması ona Matthew'u getiriyor ve tabi diğer başka yaratıkları da. 

Matthew bir bilim adamı,araştırmacı aynı zamanda bir vampir. Diana'ya ve bulduğu kitaba karşı koyamayan bu vampir Diana'nın aklını başından alıyor tabiki de.

Yazar konuyu çok güzel ele almış. İşin içinde sadece büyü yok, bilim de var. Ve bu beni inanılmaz etkiledi. Belki de mesleğim gereği romana ve Matthew'a ekstra bir sempati beslemiş de olabilirim. Kitapta Tanrıçalar bile var. Yazar her şeyden ekleyerek bizi şaşırtmayı başarıyor.

Bilim, büyü, güç, tarih, mükemmel bir kurgu, merak uyandıran bir elyazması, türler arası olmaması gereken bir birliktelik... Bunların sonucunda bu kitap ortaya çıkıyor. 

Diana güçlerinin farkına varırken Matthew sevgiyi keşfediyor. Bütün yaratıklar onlara güç ve bilgi getirecek olan elyazmasının ortaya çıkması sonucu Diana'nın peşine düşüyor. Matthew da onu korumak için Diana'nın peşinden gidiyor tabi ki.

Kesinlikle sevdiğim bir kitap oldu. Çok akıcı ve merak uyandırıcı bir kitap. Yazarın kitabı yazarken çok araştırdığı belli oluyor. Çok faydalı bilgiler var. Bizi geçmişe götürüyor. Kesinlikle zaman kaybı bir kitap değil. 

Ayrıca kitabın dizisi de yapıldı. A Discovery of Witches. Kitabın orijinal adını kullanmışlar. 1 sezon 8 bölümden oluşan bir dizi. Sıkı bir takipçi olarak dizi izledim tabi ki. Bana sorarsanız dizi kitabın heyecanını ve tadını vermiyor. Birinci kitabı ilk sezonda bitirmişler. Diğer sezonlar 2. ve 3. kitaplarla ilgili olacakmış. Yine de yorumu siz bırakıyorum.

2.ve 3.sezon onayı da gelmiş. Bu sene 2.sezon gelir diyorlar, bakalım hayırlısı. Bende 2.sezon gelmeden 2.kitapla ilgili yazımı paylaşacağım inşallah.



2.sezondan bir görüntü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder